Menu
Al 25 jaar de grootste Bianchistore van Nederland

Fietsverzekering

De Europeesche is de verzekeraar die voor uw kostbare racefiets of mountainbike de verzekering aanbiedt. In samenwerking met een aantal geselecteerde dealers is een product ontwikkeld met een unieke dekking tegen een scherpe prijs..  Bij Bianchistore kunt u terecht voor deze verzekering.

De voordelen op een rij

 • unieke dekking met een scherpe premie
 • vergoeding op basis van vervangende, gelijkwaardige onderdelen, dus geen dagwaarde
 • ook diefstal uit afgesloten ruimtes is meeverzekerd
 • beroving is verzekerd
 • kledingschade kan meeverzekerd worden
 • Alle schades boven € 50,- worden vergoed, dus geen eigen risico
 • ook gebruikte fietsen zijn te verzekeren
 • Europadekking
 • keuze jaarpremie of een éénmalige premie voor een verzekeringsduur van 3 jaar
 • gespecialiseerde, vakkundige dealers
 • een gegarandeerde snelle schadeafwikkeling

Speciaal voor wielrenners en mountainbikers heeft de Europeesche in 2009 voor de KNWU een fietsverzekering ontwikkeld. Deze uitstekende allrisk verzekering met diefstaldekking inclusief dekking bij cyclo’s en toertochten is te verkrijgen bij Probikeshop. Geen eigen risico en een prima schaderegeling bij diefstal en total-loss. De premie is uiterst aantrekkelijk en je krijgt extra kortingen bij lidmaatschap KNWU en bij het verzekeren van meer fietsen. Voor iedereen, ook niet KNWU-leden.

Wat is verzekerd?
Schade aan en verlies van de fiets. Diefstal als de fiets in een afgesloten ruimte staat. Ook is het mogelijk de fietshelm en schoenen apart mee te verzekeren.
Als de schade boven de € 50,- is dan wordt alles vergoed.

Wat is er niet verzekerd?
Normale slijtage en constructiefouten. Schade tijdens wielerwedstrijden en snelheidsritten is niet verzekerd. Schade tijdens toertochten, cyclo’s en clinics wel. Als de fiets buiten staat is diefstal niet verzekerd. Maar beroving wel. Schade beneden de € 50- blijft voor eigen rekening.

Wie kunnen een fiets verzekeren?
Iedereen. Je hoeft niet per se lid te zijn van de KNWU. Als je lid bent van de KNWU ontvang je 10% korting. Ben je dat niet, dan kun je dat gratis worden door nu een fietsverzekering af te sluiten. (dit lidmaatschap is enkel administratief en geeft alleen recht op korting op de fietsverzekering, geen overige diensten van de KNWU).

Hoe lang en hoe te verzekeren?

In de winkel kunnen we het voor u in orde maken of zelf online via onderstaande links.
Je kunt kiezen voor een 1 jaar doorlopend of een 3 jarige aflopende  verzekering.

Schadevergoeding
– Bij schade worden de reparatiekosten betaald als deze boven de € 50- zijn.
– Bij diefstal en total-loss wordt de eerste 3 jaar het verzekerd bedrag betaald. Na die 3 jaar is de uitkering het verzekerd bedrag minus 1% afschrijving per maand.
– Eigen risico: er is geen eigen risico maar een franchise. Dit betekent dat schade lager dan € 50,- voor eigen rekening blijft. Als de schade € 50- of meer is, wordt deze volledig vergoed.